Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

"Τα φαντάσματα του Ασπρόπυργου" και το Χριστουγεννιάτικο bazaar τους.

Ηταν περίπου πριν από ένα χρόνο όταν μια χούφτα ανθρώπων που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους έδωσαν ραντεβού μέσω facebook να βρεθούν στον Ασπρόπυργο μια απίστευτα κρύα μέρα. Εκείνες τις μέρες φωτογραφίες ζώων σε άθλια κατάσταση έκαναν το γύρο του facebook. Μια κάτοικος της περιοχής είχε φωτογραφήσει πολλά από τα αδέσποτα του Ασπρόπυργου και ανέβασε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο μήπως συγκινηθούν οι υπεύθυνοι. Οι φωτογραφίες ήταν απλά σοκαριστικές. Κανείς υπεύθυνος φυσικά δεν συγκινήθηκε. Εκτός από αυτή τη χούφτα ανθρώπων που δεν έμενε στην περιοχή αλλά σε άλλα μέρη της πόλης και πήγε στον Ασπρόπυργο. Και έκανε μια βόλτα στην περιοχή. Αυτό που είδε θα μπορούσε να σοκάρει ακόμα και τον πιο αναίσθητο. Το ραντεβού επαναλήφθηκε και το επόμενο Σάββατο.


Ελλάδα, Ευρώπη, Ασπρόπυργος 2012: Ζώα σκελετωμένα να εκλιπαρούν ακόμα και για ένα κομμάτι ψωμί, ζώα πεταμένα, λασπωμένα και δαγκωμένα μετά από κυνομαχίες, ζώα γέρικα, ετοιμοθάνατα, με ψώρα και καρκίνους, με πληγές. Ζώα χτυπημένα και σακατεμένα από αυτοκίνητα, ζώα που σφάδαζαν από τους πόνους στην κεντρική λεωφόρο Νάτο. Ζώα πεταμένα στις χωματερές. Ζώα Φαντάσματα. Και η ομάδα αυτή των λίγων τρελών αποφάσισε να κάνει κάτι σε μια από τις πιο δύσκολες περιοχές της Αθήνας, σε μια περιοχή που ονομάζεται «σκουπιδοτενεκές των ζώων της πρωτεύουσας». 
Και αυτό γιατί καθημερινά ιδιοκτήτες κατοικιδίων και διάφοροι άλλοι έρχονται από όλα τα μέρη της Αθήνας εδώ και εγκαταλείπουν ό,τι δεν θέλουν πια. Το γέρικο ζώο τους, το άρρωστο, το άσχημο, αυτό που δεν χρειάζονται. Γιατί εδώ; Για δυο λόγους. Από τη μία γιατί είναι δύσκολο να τους δει κάποιος και από την άλλη γιατί είναι δύσκολο να γυρίσει πίσω το ζώο.


Ετσι γεννήθηκαν «Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου», μια φιλοζωική ομάδα που κάνει αυτό που δεν κάνει κανείς άλλος, στην πιο δύσκολη εποχή που διανύει ιστορικά η Ελλάδα. Κάθε Σάββατο, χειμώνα-καλοκαίρι, εδώ και ένα χρόνο η ομάδα αυτή πηγαίνει στον Ασπρόπυργο, ταϊζει τα αδέσποτα και μαζεύει τα άρρωστα και τα χτυπημένα. Τα παιδιά τα μεταφέρουν στα αυτοκίνητά τους και τα πηγαίνουν σε κτηνιάτρους για να τα κάνουν καλά. Μετά τα επανατοποθετούν υγιή ή κάνουν απίστευτες προσπάθειες για να τους βρουν σπίτι.

Ο απολογισμός ενός χρόνου: Αμέτρητα ζώα έχουν στειρωθεί. Αμέτρητα έχουν υιοθετηθεί. Αμέτρητα έχουν γίνει καλά από αρρώστιες και κακοποιήσεις. Χωρίς κανενός τη βοήθεια. Με δικά τους χρήματα-χρωστούν τρελά ποσά- και δωρεές από το εξωτερικό. Γιατί την ώρα που ο Δήμος Ασπροπύργου και το Κράτος στην Ελλάδα τους γύρισε την πλάτη, το BBC ήρθε το καλοκαίρι στην Αθήνα για να κάνει ρεπορτάζ για αυτούς τους τρελούς που κάνουν απίστευτα πράγματα για τα ζώα και έχουν γίνει παράδειγμα στην Ευρώπη.

Εδώ και λίγο καιρό «Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου» έγιναν επίσημο σωματείο και κάνουν το πρώτο τους χριστουγεννιάτικο μπαζάρ. 



Το μπαζάρ θα γίνει Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου στο μπαρ «Bartessera», Κολοκοτρώνη 25, στη Στοά Πραξιτέλους, με χορηγό την PROVET, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κτηνιατρικών φαρμάκων στην Ελλάδα. Στο μπαζάρ θα βρείτε τα πάντα. Δώρα για τα Χριστούγεννα, βιβλία, διακοσμητικά, κοσμήματα, χριστουγεννιάτικα πράγματα, είδη pet shop, παιχνίδια,  γλυκά, μαρμελάδες σπιτικές, λιχουδιές, πράγματα καινούργια σε τιμές που δεν φαντάζεστε. Τα χρήματα θα διατεθούν για να μικρύνει το τεράστιο χρέος της ομάδας. 

Παράλληλα με το μπαζάρ θα υπάρχει πάρτι με μουσική από dj. 


Ελάτε στο μπαζάρ, πιείτε τον καφέ ή το ποτό σας και βρείτε την ευκαιρία να γνωρίσετε την απίστευτη αυτή ομάδα. Μάθετε από κοντά τι κάνουν, κάτι που μπορείτε να δείτε και στη σελίδα της στο FACEBOOK  ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ(την ενημερώνουν καθημερινά), ενισχύστε το έργο τους και πιστέψτε στο σύνθημά τους, «Κανένα ζώο να μην είναι Φάντασμα».


Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από τα «Φαντάσματα του Ασπρόπυργου»  

Bartessera, Κολοκοτρώνη 25, Στοά Πραξιτέλους, Αθήνα

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου από τις 16.00-23.00

Σάββατο και Κυριακή 7 και 8 Δεκεμβρίου 11.00 μέχρι 23.00


πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου