Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Rupee: Ο σκύλος που κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ!

Ένα σκυλάκι με το όνομα Rupee πέθαινε από αφυδάτωση και ασιτία, πεταμένο σε μια γωνιά του δρόμου σε μια περιοχή της Βόρειας Ινδίας, όταν το βρήκε η Joanne Leftson. Λίγους μόνο μήνες αργότερα, ο Rupee κατάφερε να γράψει ιστορία!

Σύμφωνα με την iOL News, ο Rupee είναι και επισήμως, ο πρώτος σκύλος που βρέθηκε στη βάση των κατασκηνωτών στο Έβερεστ. Και κατάφερε να φτάσει μέχρι εκεί, με την βοήθεια της Joanne Leftson, η οποία αφιέρωσε αυτή την ανάβαση, στην μνήμη του προηγούμενου σκύλου της, του Όσκαρ, ο οποίος είχε σκοτωθεί αιφνίδια από τροχαίο, λίγους μήνες πριν. 


H Leftson που είναι από την Νότιο Αφρική, έσωσε τον Όσκαρ από ένα καταφύγιο το 2004, λίγες μέρες πριν του γίνει ευθανασία. Πέντε χρόνια αργότερα, η Joanne παρέα με τον Όσκαρ έκαναν τον γύρο του κόσμου με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σχετικά με τα αδέσποτα των καταφυγίων. Όλο αυτό το μεγάλο ταξίδι, γνωστό και ως "World Woof Tour", το οποίο θα διέσχιζε 5 ηπείρους και 36 χώρες, περιγράφεται υπέροχα μέσα στο βιβλίο που έγραψε η Leftson, με τον τίτλο "Ahound The World: My Travels with Oscar". 
Η κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ, επρόκειτο να είναι το αποκορύφωμα και ο τελευταίος σταθμός αυτού του ταξιδιού.

Όμως κατά την διάρκεια μιας εκδρομής στο San Jose της Καλιφόρνια, ο Όσκαρ χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. H Leftson δεν έγραψε λεπτομέρειες σχετικά με το ατύχημα, έγραψε όμως ένα συγκινητικό post στο Facebook, για να ανακοινώσει τα νέα.

Το ότι η Leftson βρήκε τον Rupee λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Όσκαρ, ήταν για την ίδια ένα σημάδι από την μοίρα.
"Τα σκυλιά στην Ινδία φοβούνται τους ανθρώπους" λέει η ίδια στην iOL News, "αλλά ο Rupee με το που με είδε, έτρεξε προς το μέρος μου με έναν και μόνο σκοπό. Νομίζω πως ο Όσκαρ τον έστειλε για να διώξει τα δάκρυα από τα μάτια μου!"


Ο Rupee και η Leftson πραγματοποίησαν την τελευταία διαδρομή αυτού του φανταστικού ταξιδιού παρέα. Η ανάβαση μέχρι την ψηλότερη βάση του Έβερεστ κράτησε 8 μέρες, και κατάφεραν να φτάσουν στην βάση στις 26 Οκτωβρίου. Εκεί έστησαν μια σειρά από χειροποίητες σημαίες, προς τιμήν όλων των αδέσποτων σκύλων του κόσμου.
Κατά την διάρκεια της ανάβασης, η Leftson φυσικά είχε έναν και μόνο πιστό φίλο στο μυαλό της: " Ο Όσκαρ έδωσε "ταυτότητα" στην μεγάλη μάζα των αδέσποτων σκύλων σε όλον τον κόσμο, και έκανε τους πάντες να συνειδητοποιήσουν πως ακόμα και αν υιοθετήσουμε έναν και μόνο σκύλο, μπορεί να μην αλλάξουμε όλον τον κόσμο, αλλά σίγουρα θα αλλάξουμε τον κόσμο αυτού του σκύλου για πάντα!"
"Ο Rupee είναι η συνέχεια της κληρονομιάς που άφησε ο Όσκαρ. Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για το τι μπορεί να καταφέρει ένας σκύλος αν του δοθεί μαι δεύτερη ευκαιρία στην ζωή!"

πηγή:  huffingtonpost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου