Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Τάρανδος διασώθηκε, αφού μπλέχτηκαν τα κέρατά του σε χριστουγεννιάτικα φωτάκια.


Ένας τάρανδος στον Καναδά, χρειάστηκε βοήθεια, όταν μπλέχτηκαν τα κέρατά του σε χριστουγεννιάτικα φωτάκια και διακοσμητικά. Ο τάρανδος περιφερόταν στα προάστια της ορεινής πόλης Banff, στην Alberta του Καναδά, όταν τον βρήκαν κάποιοι περαστικοί μπλεγμένο με τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. 
Σύμφωνα με το CBS, ένας κάτοικος φώναξε την υπηρεσία "Parks Canada",  οι οποίοι όταν ήρθαν, χορήγησαν ηρεμιστικό στο ζώο για να μπορέσουν να το ξεμπλέξουν. Επιπλέον, του έκοψαν τα κέρατα, για να αποτρέψουν τυχόν παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον. Οι τάρανδοι χάνουν τα κέρατά τους κάθε χρόνο την άνοιξη, και στην συνέχεια φυτρώνουν καινούργια. Τα κέρατα δεν τους είναι χρήσιμα για κάποιο λόγο. 

"Ο συγκεκριμένος τάρανδος κατεβαίνει συχνά στους πρόποδες του βουνού, κοντά στην πόλη, και σκεφτήκαμε πως υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να ξαναβρεθεί μπλεγμένος σε καλώδια και χριστουγεννιάτικα φωτάκια", είπε ο Blair Fyten της "Parks Canada". 
"Έτσι, για να μην χρειαστεί να ξαναπεράσει την ίδια δοκιμασία ξανά, αποφασίσαμε να του αφαιρέσουμε τα κέρατα. Άλλωστε του χρόνου, θα αποκτήσει καινούργια".
Ο τάρανδος μετά την περιπέτειά του, τα πάει μια χαρά, και χωρίς τα κέρατά του!

πηγή: dogheirs.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου