Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Η Αριάδνη που εγκαταλείφθηκε σε πλοίο, νοσηλεύεται με τύφο.

Η Αριάδνη η μόλις δύο μηνών κουταβίτσα που εγκαταλείφθηκε στο πλοίο «ΑΡΙΑΔΝΗ» την περασμένη εβδομάδα δίνει μάχη της για τη ζωή ενάντια στον τύφο! 
Το ζώο το οποίο ανέλαβε το σωματείο ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. (ΠΡΟσωρινή ΣΤέγη σε ΑδέσποΤΕς ψΥχές τΩρα) τη μετέφερε στις 3 Δεκεμβρίου στον κτηνίατρο για εξετάσεις αφού δεν είχε όρεξη να φάει.

Έτσι διαπιστώθηκε ότι πάσχει στον παρβοϊό τύπου 2 (CPV-2) – αφού προφανώς είναι ανεμβολίαστο – μια εξαιρετικά ασθένεια θανατηφόρα για τα σκυλιά. Ο παρβοϊός είναι ο τύφος μια ιογενής ασθένεια του σκύλου που δεν έχει σχέση με τον τύφο του ανθρώπου. Ο ιός έχει δυνατότητα να μολύνει σκυλιά, ακόμα και 6 μήνες μετά την αποβολή του στο περιβάλλον π.χ. μέσω των κοπράνων γι’ αυτό και οι χώροι στους οποίους εντοπίστηκαν άρρωστα ζώα θα πρέπει να απολυμαίνονται επιμελώς.

Η Αριάδνη δίνει μια μεγάλη μάχη και τα έξοδα για τη σωτηρία της είναι πολλά. Όποιος θα ήθελε να βοηθήσει στα έξοδα αυτά μπορεί να καταθέσει τη συνεισφορά σας στον λογαριασμό του ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. στην EUROBANK. 

Αριθμός Λογαριασμού:00260405490200321896 (IBAN:GR6502604050000490200321896) SWIFT CODE: EFGBGRAA ή στο PAYPAL jennie@prostatevo.org.

Γι' αυτό πρέπει να εμβολιάζουμε προληπτικά τα ζώα. Όχι γιατί εμείς κινδυνεύουμε από τις ασθένειες τους - όπως λανθασμένα νομίζουμε - αλλά για να μην αρρωσταίνουν εκείνα και να μην κολλάνε μεταδοτικές ασθένειες μεταξύ τους. Ο εμβολιασμός τους λειτουργεί όπως λειτουργεί και στα παιδιά.

πηγή: zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου