Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Η "Αγάπη" επισκέπτεται το 6ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης.

Στην αρχή αυτής της εβδομάδας, το Φιλοζωικό Σωματείο "Η Αγάπη" από την Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε το 6ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης, καλεσμένο από τις νηπιαγωγούς κυρία Αναστασία και κυρία Κατερίνα.

Μαζί με την θετική εκπαιδεύτρια σκύλων Μαρία Στογιάννη, οι άνθρωποι της "Αγάπης" συνάντησαν τις 30 όμορφες φατσούλες του νηπιαγωγείου μέσα σε μια αίθουσα γεμάτη χρώματα και ζωγραφιές. Όλα τα παιδιά ήταν ανυπόμονα να μιλήσουν για τα ζώα.

Ολόκληρη τη χρονιά τρεις νηπιαγωγοί, παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητες, δούλεψαν σιγά και μεθοδικά και το θέμα των ζώων. Τα παιδιά είναι ασχοληθεί και είχαν κατασκευάσει πολλά και όμορφα πράγματα που αφορούν τα ζώα: ένα μικρό καταφύγιο ζώων με χνουδωτά ζωάκια που είχαν φέρει από τα σπίτια τους, ένα κτηνιατρείο, και πολλές φωτογραφίες στον τοίχο για τα ζώα συντροφιάς, τα κατοικίδια, τον ζωολογικό κήπο και το τσίρκο. 
Τα παιδιά έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον και έκαναν πολλές ερωτήσεις στους ανθρώπους του σωματείου, σχετικές με τα ζώα.


Η δουλειά που έκαναν πάνω στο θέμα οι δασκάλες είναι καταπληκτική, και το σίγουρο είναι πως με τέτοιες κινήσεις και πρωτοβουλίες, δημιουργούμε μια νέα γενιά ευαισθητοποιημένη και εκπαιδευμένη πάνω σε θέματα φιλοζωίας, που μόνο ελπίδα μπορεί να φέρει!
Συγχαρητήρια στην προσπάθεια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου