Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Σε εγκατάλειψη το Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου.

Για εγκατάλειψη του καταφυγίου αδέσποτων ζώων από τη Δημοτική Αρχή, στις Γλαφυρές, κάνει λόγο η Φιλοζωική ομάδα Βόλου, το Δ.Σ. της οποίας έκανε επιτόπου επίσκεψη το περασμένο Σάββατο, παρουσία κτηνίατρου και το οποίο από τις 19 Απριλίου εξυπηρετείται αποκλειστικά από εθελοντές μετά την λήξη της δίμηνης σύμβασης της ΚΥ.Ν.ΣΕ.Π. «Αργώ», που ήταν και ο τελευταίος ανάδοχος του έργου της περισυλλογής και της φροντίδας των αδέσποτων σκύλων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.

«Αν και από 6μήνου υπήρχαν διαβεβαιώσεις από την αρμόδια αντιδημαρχία του Δήμου για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος αυτού, τίποτα δεν έγινε, αντιθέτως η κατάσταση βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη από την πλημμελή και πρόχειρη, βασιζόμενη σε πυροσβεστικές λύσεις αντιμετώπιση των αξιοθρήνητων ζώων, που περισυλλέγησαν ως ενοχλητικά για τους πολίτες ή επιθετικά ή για να στειρωθούν και αρρωσταίνουν ή πεθαίνουν από ασθένειες που θεραπεύονται με χορήγηση απλών και φτηνών αντιβιώσεων και εξωπαρασιτική αγωγή, μιας και τα τσιμπούρια έχουν κάνει φωλιές πάνω στα κορμιά των ζώων», τονίζει η Φιλοζωική ομάδα. 

Η Φιλοζωική καταγγέλλει ότι για χρόνια δεν έχει λυθεί το ζήτημα της υδροδότησης και οι εθελοντές μεταφέρουν νερό με μπιτόνια για να καθαριστούν και να πιούν 80 και πλέον ζώα και κάνουν λόγο για λάθη, παραλείψεις, αδιαφορία υπαλλήλων που απλώς θα έπρεπε να είχαν κάνει σωστά και έγκαιρα τη δουλειά τους κοστίζουν τις ζωές σε υγιή ζώα.

Ο κτηνίατρος Μιχάλης Τακόπουλος έκανε ουσιαστικές παρατηρήσεις, οι οποίες βεβαίως είχαν ήδη γίνει προ καιρού και από τον Κώστα Παγουρτζή (υπεύθυνο Κτηνίατρο του Καταφυγίου με επίσης λήξασα 2μηνη σύμβαση) και παρόλα αυτά τίποτα δεν διορθώθηκε. 


«Το καταφύγιο για ακόμη μία φορά περνάει περίοδο επαίσχυντης εγκατάλειψης, ντροπή για μια «ευρωπαϊκή» πόλη, και μετράει για ακόμη μία φορά άδικα τα θύματά του», επισημαίνει η Φιλοζωική ομάδα που δηλώνει ότι θα βοηθήσει και αυτή τη φορά το έργο του Δήμου Βόλου με τη δωρεά εξωπαρασιτικών σκευασμάτων και με αντιβιοτικά.

πηγή: magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου