Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Η Animal Action, και η πίεση που ασκεί στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές.

Η Animal Action ιδρύθηκε στην Ελλάδα πριν 55 χρόνια και αποτέλεσε το όραμα της βρετανίδας Eleanor Close. Σήμερα, η διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης είναι η Αμαλία Σωτήρχου.

Η Animal Action είναι μία ελληνική, πανελλαδική, φιλοζωική οργάνωση. Υπάρχει από το 1959 και στόχος της είναι η συνεχιζόμενη βελτίωση της ζωής όλων των ζώων στην Ελλάδα.

Η κυρία Αμαλία Σωτήρχου
Ασχολείται τόσο με τα γνωστά μας κατοικίδια, όσο και με τις άλλες κατηγορίες ζώων όπως τα ιπποειδή, τα παραγωγικά ζώα και την άγρια πανίδα.
Συνεργάζεται με όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις της Ελλάδας, ειδικά για την προώθηση κάποιας εκστρατείας ή καμπάνιας. Είναι μέλος του Eurogroup for Animals, του μεγαλύτερου lobbying group με έδρα τις Βρυξέλλες που αφορά τη δημιουργία νομοθεσίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ευζωία των ζώων και κυρίως, των παραγωγικών. Συνεργάζεται, ακόμη, με ξένα φιλοζωικά ιδρύματα, όπως το Brigitte Bardot Foundation, αλλά και το RSPCA της Αγγλίας.

Η οργάνωση έχει δύο βασικούς πυλώνες για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του έργου της. Ο ένας είναι το direct work το οποίο έχει άμεσο αντίκτυπο στην ευζωία κάποιων ζώων. Ο δεύτερος είναι η εκπαίδευση της επόμενης γενιάς.

Αυτή την εποχή, και με αφορμή τις δημοτικές, τις περιφερειακές και τις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, η Animal Action ξεκίνησε μια εκστρατεία lobbying.
Η Αμαλία Σωτήρχου μας εξηγεί: 

«Θέλουμε να επηρεάσουμε αυτούς που μπορούν να πάρουν τις αποφάσεις, ώστε να λαμβάνονται υπόψη τα δικαιώματα των ζώων σε οποιαδήποτε νομοθεσία ψηφίζεται και αφορά την ευζωία των ζώων είτε σε εθνικό επίπεδο είτε σε ευρωπαϊκό. Προσεγγίσαμε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, ώστε να υπογράψουν ένα pledge, καθώς θα θέλαμε όταν θα ψηφίσουν νομοθεσίες στο ευρωκοινοβούλιο που αφορούν ζώα, να λαμβάνουν υπόψη την ευζωία τους. Όταν δεσμεύεται προεκλογικά, το πιθανότερο είναι ότι μπορείς, όταν έρθει η ώρα να ψηφιστεί το εκάστοτε νομοσχέδιο στο Ευρωκοινοβούλιο, να τον πιέσεις και να του επιστήσεις την προσοχή τι θα ψηφίσει. Την ίδια εκστρατεία διεξάγουμε στην Ελλάδα για τους υποψήφιους δημάρχους. Έχουμε επικεντρωθεί, αξιολογώντας τους, σε 150 δήμους ανά την Ελλάδα και έχουμε ζητήσει να υπογράψουν μια δέσμευση-υπόσχεση ότι θα εφαρμόσουν τον νόμο 4039/2012, εφόσον εκλεγούν. Έτσι ώστε να είμαστε κατοχυρωμένοι, γιατί προεκλογικά οι πολιτικοί υπόσχονται πολλά, μετά σιωπούν. Ζητάμε, λοιπόν, κάτι απλό από το οποίο έχουν να κερδίσουν όλοι».

Η δύναμη, όπως τονίζει η κυρία Σωτήρχου, είναι στα χέρια μας.
«Απλές κινήσεις  που μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά. Δεν χρειάζεται ακτιβισμό ή να χάσεις τον πολύτιμο χρόνο σου. Αγόρασε, απλώς, το σωστό αβγό. Μην τρως τόσο πολύ κρέας. Προσπάθησε κι εσύ, είναι μια συνισταμένη και ξέρουμε από την φυσική ότι η συνισταμένη είναι το άθροισμα πολλών δυνάμεων. Ας το κάνουμε, ας είμαστε από μόνοι μας μια από αυτές τις δυνάμεις».

πηγή: animalactiongreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου